<< όχι τρομοκρατημένο οδηγό >>


Ασφαλής οδήγηση

1.) Πάντοτε να δίνεται προσοχή στο δρόμο. Παρατηρήστε την κυκλοφορία προκειμένου να έχετε υπόψη το τι μπορεί να συμβεί στα επόμενα 15 δευτερόλεπτα.
2.) Πάντοτε να φοράτε την ζώνη ασφαλείας.
3.) Αφήστε τη σωστή απόσταση από το μπροστινό σας αυτοκινήτο όποια και να είναι η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύτε. Ποτέ μην κολλάτε στον μπροστινό σας. 4.) Δώστε προσόχη όταν ακολουθείτε ένα αυτοκίνητο και πλησιάζει σε ένα κόκκινο φανάρι ή σε πινακίδα στο να φρενάρετε νωρίτερα και πιο ομαλά. 5.) Οδηγείτε πιο αργά τη νύχτα και κατά τη διάρκεια βροχής ή χιονιού.
6.) Αποφύγετε την οδήγηση σε κακές συνθήκες ορατότητας.
7.) Απενεργοποίηστε τα βοηθητικά φώτα, όπως η μεγάλη σκάλα ή τα φώτα ομίχλης, όταν πλησιάζει αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση, γιατί το έντονο φως μπορεί να προκαλέσει στιγμιαία τύφλωση στον οδηγό από το αντίθετο ρεύμα.
8.) Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το κινήτο τηλέφωνο για να μίλησετε ή να προσπαθήσετε να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου κατά την οδήγηση.
9.) Ποτέ μην οδηγείτε, ενώ είστε υπό την επήρεια μιας επικύνδυνης ουσίας.
10.) Παραχώρηστε προτεραιότητα ούτως ή άλλως, ακόμη και αν ο αντίπαλος οδηγός είναι λάθος είναι καλύτερο να υποχωρήσετε και να αποφύγετε μια σύγκρουση με τον σωστό τρόπο ώστε να μην έχετε να αντιμετωπίσετε και ζημιές.